RSS
email

referat BUCURESTI gratis

BUCUREŞTI




Introducere



Bucureşti este capitala şi cel mai mare oraş din România, localizat în sud-estul ţării. Oraşul este situat la aproximativ 65 de kilometrii de fluviul Dunărea pe malurile Dâmboviţei, un afluent al Dunării. El este situat într-o zonă de câmpie şi incluzând zonele suburbane acoperă o suprafaţă de 300 kilometrii pătraţi.



POPULATIA


În 1930 populaţia Bucureştiului atingea cifra de 631288 de locuitori. În anii 1950, ca urmare a industrializării şi a politicii de urbanizare numărul populaţiei s-a dublat, şi a continuat să crească constant. În 1997 populaţia trecuse de pragul de 2 milioane mai exact atinsese cifra de 2037000.
Creşterea populaţiei a dus la scăderea locuinţelor, această problemă persistând până în ziua de astăzi. Lipsa surselor financiare a României a împiedicat construcţia de noi apartamente, multe clădiri începute înainte de anul 1990 sunt încă neterminate.


Economia


Bucureşti este un important centru industrial şi principalul centru financiar şi comercial al României. Producţia industrială a oraşului reprezintă 20 % din producţia naţională. Industria oraşului include construcţia de maşini grele, aviaţie, mecanisme fine, unelte agricole, produse electronice, chimice, textile, produse din piele, cabluri, cosmetice şi produse alimentare.
Principalele mijloace de transport în capitală sunt autobuzul, troleibuzul, tramvaiul precum şi metroul sau liniile expres de suprafaţă. Călătoriile cu metroul şi cele pe liniile expres se fac pe bază de cartelă magnetică.
Aspectul urban



Oraşul este împărţit în două de Râul Dâmboviţa şi este străbătut de două mari bulevarde. Bucureştiul este împărţit de şase districte administrative numite sectoare; zona rurală adiacentă formează al VII-lea sector numit Sectorul Agricol Ilfov care a fost transformat în judeţ. Multe zone industriale se găsesc la suburbie, în timp ce în interiorul oraşului găsim zonele rezidenţiale. Bucureştiul era cunoscut la începutul secolului XX ca fiind „Parisul Balcanilor”, el fiind o metropolă până în anul 1944 când arhitectura şi cultura aveau multe influenţe franceze. După un guvern comunist care a venit la putere la sfârşitul Celui de al doilea Război Mondial, influenţele franceze asupra culturii au încetat, dar arhitectura a rămas. În timpul anilor 1980 când conducerea statului s-a aflat dictatorul Nicolae Ceauşescu, o suprafaţă întinsă aflată pe malurile Dâmboviţei a fost demolată, pe această suprafaţă aflându-se biserici, monumente istorice şi case. Clădiri cu influenţe din arhitectura nord-coreeană au fost începute dar în ziua de astăzi multe sunt încă neterminate.


referate gratis

Bookmark and Share

0 comentarii: